TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Szakmai anyagok

 

A komplex tehetségtámogatás stratégiája

 

A Baptista Tehetségsegítő Tanács küldetésének tekinti, hogy a baptista nevelési-oktatási intézményekben a talentumokról szóló példázat üzenete szerint minden gyermekben, tanulóban megfoganjon, hogy az élet egy megbízatás, és Isten tudomásunkra hozza, hogy mit bízott ránk. Minden megbízatás felelősséggel jár, s ha nem fektetjük be a ránk bízottakat, akkor elveszítjük azokat; amit viszont befektetünk, az kamatozik. (Máté 25:14-29)

A Baptista Tehetségsegítő Tanács célja, hogy a baptista intézmények magas színvonalú tehetséggondozó tevékenységében egyaránt érvényre jussanak az egységes szakmai szempontok és az intézmény célcsoportjának speciális igényei, szükségletei. A Baptista Tehetségsegítő Tanács elkötelezetten segíti, hogy minden baptista intézményben az adott korcsoportnak megfelelő tehetséggondozó munka szakmai feltételei biztosítottak legyenek.

A 2017/2018. tanévben minden intézményben bevezetésre kerül a Komplex tehetségtámogatás stratégiája, mely a tehetséggondozó munka szakmai alapelveit, kereteit határozza meg. A Stratégia része az intézményi folyamatszabályozás rendszere is, mely a Tehetségpont regisztráció és akkreditáció feltételei alapján Basic, Pro, Pro+ szinteket határoz meg. Ennek megvalósításához a Baptista Tehetségsegítő Tanács a belső információs portálon dokumentummintákat, segédanyagokat bocsát az intézmények rendelkezésére, a Tehetség Szaktanácsadói hálózata által auditálással segíti a tehetségkoordinátorok és tehetséggondozó pedagógusok munkáját.

A Stratégia felülvizsgálatára 2018. márciusában kerül sor.

 

Baptista Talentum Program

 

 A Baptista Talentum Program célja, hogy minden gyerek ráismerjen saját erősségére, megértse egyéni motivációs térképét, kialakítsa önmagában az önálló tanuláshoz szükséges alapkészségeket, sikerélményt szerezzen, továbbtanuláshoz képességeihez és érdeklődéséhez megfelelő irányt válasszon. Az alkotás élményét nyújtó foglalkozások kiemelt célja a reflektív gondolkodás fejlesztése, a konstruktív problémamegoldás eszköztárának kialakítása.

A 2017/2018. tanévben 5. és 9. évfolyamon kerül bevezetésre a program 4 intézményben.

Az 5. évfolyamon a készségfejlesztés mellett a tanulás tanulásának megalapozása, a többszörös intelligencia elmélete alapján a  saját erősségek és fejleszthető területek meghatározása a fő cél. A belső fejlesztésű tananyag a „Tanulni mindenki tud” címet viseli, kiemelt szerepet kap a fejlődési szemlélet megerősítése.

A 9. évfolyamnak készült munkafüzet a „Járd a saját utadat!” címet kapta, hangsúlyos a fejlődési szemlélet formálása, az önszabályozott tanulás kereteinek megszilárdítása, a kommunikációs eszköztár bővítése.

A 2017/2018. tanévben a Baptista Tehetségsegítő Tanács koordinálásában további tananyagfejlesztésre kerül sor, valamint az óvodai és az alsó tagozatos kerettantervi rész kidolgozása is a célok között szerepel.

További információ: www.baptistatalent.hu

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Meggyőződésedet tartsd meg magadnak Isten előtt. Boldog az, akinek nem kell visszavonnia, amit helyesnek tart.""
(Római levél 14, 22)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Indulj el egy úton… vetélkedő meghírdetése

24.
OKT.

Pályaválasztási szülői értekezlet 8.évfolyamon

24.
OKT.

Megoldjuk értekezlet

24.
OKT.

Reformáció napja (10.31.)

24.
OKT.

Temetőlátogatás, elhunyt diákjaink, kollégáink sírjának felkeresése

25.
OKT.

Reformáció napja

25.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE