X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Események

 

Szakmai fórumot rendeztek a tehetséggondozásról a téglási II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

 

„A kreativitás fejlesztése címmel 2018. január 16-án szakmai fórumot tartottunk iskolánkban, melyre az ország számos településéről érkeztek pedagógusok. A rendezvény a Baptista Tehetségsegítő Tanács NTP-HTTSZ-004-17 pályázatához kapcsolódott. A művészeti iskolások rövid műsora után a vendégeket Szilágyiné Bodnár Erzsébet, iskolánk igazgatónője köszöntötte. Előadásában bemutatta iskolánkat, majd beszélt az itt folyó tehetséggondozó munkáról. Oros Róza, A Baptista Tehetségsegítő Tanács elnöke beszédében ismertette a pályázat keretében megvalósuló programokat.

Iskolánk tanárai a kreativitás fejlesztési lehetőségeiről tartottak előadásokat az alábbi területeken:

Majoros Lászlóné – matematika

Kissné Lesnyák Beáta – angol

Fekete Tamás – robotika

Szabó Lilla és Kovácsné Lőrincz Judit - rajz

A program kézműves és rajz műhelyfoglalkozással zárult, melyeket Burai Erika, Szabó Lilla és Kovácsné Lőrincz Judit tartottak.

Nagyon tartalmas, hasznos napot töltöttünk együtt!”

Kovácsné Lőrincz Judit

                                                         BTST művészeti műhelyének vezetője

 

 

 

 

 

 

 

Európai Tehetségpont a Kölcsey!

 

Jó hírrel kezdődött az újév a Baptista Szeretetszolgálat EJSZ Kölcsey Ferenc Általános Iskolájában.

 

„A Budapesti Európai Tehetségpont értesített bennünket, hogy az Európai Tehetségpont cím elnyerésére benyújtott pályázatunkat sikeresnek minősítették, ennek következtében tagjai lettünk az Európai Tehetségsegítő Hálózatnak. A csatlakozást igazoló oklevelet várhatóan január végén vehetjük át. Bízunk abban, hogy az elismerés további lendületet ad tehetséggondozó munkánknak, a hálózatba kerülés pedig bővíti kapcsolatépítési, módszertani, szakmai lehetőségeinket”, mondta Görömbei Zoltán igazgató.

 

 

 

 

 

 

 

„A jövő a gyermekeinken múlik. A mi feladatunk pedig az,
hogy segítsünk nekik kibontakoztatni
a mindannyiukban ott rejlő tehetséget.”

/Csíkszentmihályi Mihály/

 

2017. december 12-én a Szivárvány Baptista Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola adott otthont a Baptista Tehetségsegítő Tanács felkérésére szervezett szakmai fórumnak.

Az előadók: Fülöp Márta / tanár, az Informatika- Számítástechnika Tanárok Egyesületének Elnöke/ és Leiner Károly /(Zöldbéka tanár úr) tanító, gyógypedagógus, az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének vezetőségi tagja/ mutatták be, hogy kik is azok a problé-Más tanulók a mai oktatási intézményekben, akiket másképp kell oktatni, nevelni.

 

Leiner Károly a jövő iskoláját vetítette a részt vevők elé, ahol nincsenek tantárgyak, az oktatás maga nagyon sokszínű, a projektoktatástól az élménypedagógián át a digitális eszközök bevonásáig. Beszélt a tanárok előtt álló kihívásokról, amelyek teljesen új szemléletet követelnek meg tőlük. A műhelyfoglalkozáson rengeteg jó ötletet mutatott be, amelyek órai keretben, de fejlesztő foglalkozásokon, kirándulásokon, tehetségsegítő műhelyek foglalkozásain is felhasználhatóak. A megjelentek több feladatot maguk is kipróbáltak és igen lelkesen végezték a csoportos vagy páros feladatokat. Valódi élményt kaptak, amit remélhetőleg tovább visznek az osztályokba is, hiszen nem a kész tudást kellene ma a tanulóinknak átadni, hanem a tanulás élményét, a kíváncsiságot, a kreatív gondolkodás, problémamegoldás képességét.

 

Fülöp Márta arról beszélt, mennyire nehéz felismerni a tehetséges tanulókat, hiszen a legtöbben elkerülő stratégiát alkalmaznak, nem akarnak kitűnni a szürke tömegből. Elmondta, hogy lehetnek olyan tanulók, akik csak egy területen kiemelkedően tehetségesek, a többin pedig átlagosan teljesítenek. Fontos, hogy ne csak az az egy terület kerüljön fejlesztésre, hiszen a cél az, hogy komplex tudást adjunk át, amely elvezeti a tanulót a szociális-emocionális „jól-lét” érzéséhez. Az előadásából kiderült, hogy a tehetséges gyermekek is szoronghatnak, a teljesítménykényszer, a társaikkal való folyamatos összehasonlítás miatt. Fontos tehát, hogy a tanárok odafigyeléssel, türelemmel, bátorítással elérjék, hogy a tanuló felismerje képességeit és önmaga próbáljon többet kihozni magából.

 

A konferencián részt vevő kollégák visszajelzései nagyon pozitívak voltak. Mindenki élményekkel, új ötletekkel gazdagodva távozott. Reméljük sikerült új oldaláról bemutatni az oktatás lehetőségeit.

Köszönjük az intézmény vezetőségének a rugalmas, gyors és színvonalas előadások megszervezését és lebonyolítását.

 

 

 

 

                                                                                  Törökné Horváth Andrea

                                                                                gyógypedagógus, Mk. vezető

 

 

 

 

 

 

 

Díjátadó ünnepség a tehetséggondozás jegyében

 

Görömbei Zoltán igazgató május 31-én ünnepélyes keretek között vette át a Minősített Tehetség Műhely kitüntető címet. Az elismerést iskolája, a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Kölcsey Ferenc  Általános Iskola nyerte el, az Új Nemzedék Központ által meghirdetett „Tehetségek Magyarországa” kiemelt projekt keretében, egy több hónapon át, több fordulóban zajló minősítési eljárás során.

A hét régióban, 171 pályázóból, a 38 legjobb lett a cím birtokosa. Rangos mezőnyben állt helyt iskolánk a minősítés során. A díjazottak között számos gyakorló és középiskola is van. A támogatás pedagógus-továbbképzéseket, mentorálást, szakmai rendezvényeket, tárgyi eszközöket, szakmai együttműködéseket, konzultációs lehetőségeket biztosít öt éven keresztül folyamatosan 2020-ig. Gratulálunk az intézmény igazgatójának, vezetésének, a tehetséggondozást végző pedagógusoknak, valamint az intézmény valamennyi dolgozójának! Nagyon büszkék vagyunk rájuk! További sok sikert és eredményes munkát kívánunk!

 

Baptista Tehetségsegítő Tanács nevében: Oros Róza

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""A hit tehát hallásból fakad, a hallás pedig Krisztus tanításából.""
(Római levél 10,17)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE