X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Bécs a csodás advent varázslatában

2013. 11. 25. 21:57 | SULI BLOG - DIÁKOK ÍRÁSAI

A Diószegi Sámuel Szakközép- és Szakiskola szervezése által, a diákoknak lehetőségük nyílt a bécsi adventi vásárt megcsodálni. Sok diák kapott a lehetőségen és a kísérő tanárnőknél azonnal jelentkeztek. December 15-én, végre elérkezett a várva várt nap. Mindenki izgatottan várta az autóbuszt, amellyel hajnali 4 órakor indultunk el Bécsbe. Az út kicsit hosszadalmas volt. Mielőtt megérkeztünk volna, az idegenvezetőnk megismertette velünk nagy vonalakban Bécs történetét, melyet figyelmesen végighallgattunk. Bécs az ősi, rómaiak kora óta jelentős település, Ausztria fővárosa, politikai, gazdasági, kulturális és szellemi központja, nemzetközi rangú kongresszusi és vásárváros, az ENSZ harmadik székhelye.


Reggel 10 óra körül érkeztünk meg Bécsbe, a kirándulásunkat autóbuszos városnézéssel kezdtük, a Ringen. Megnéztük az Uránia csillagvizsgálót, a Hadügyminisztériumot, a Postapalotát, az Iparművészeti Múzeumot, a városi parkot, a Természettudományi Múzeumot, a Mária Terézia teret, a Parlamentet és a Városházát. A gyalogos városnézés előtt lehetett választani, volt, aki az idegenvezetővel ment tovább, hogy megismerhesse a csodás belvárost és egyéb látnivalókat, voltak olyanok is, akik kis csoportba tömörülve indultak el felfedezni Bécs látványosságait.
Mindenki élvezte a kirándulást. Sokan órákat töltöttek el a Városháza épületében és a Városháza előtti téren megtekinthető „Adventi varázslat” fantasztikus élményvilágában. A látvány mesébe illő volt, fényárban úsztak a fák és az épületek, rengeteg árus kínálta portékáit az egészen különleges karácsonyi ajándékoktól a hagyományos iparművészeti tárgyakig. Nem is beszélve az étvágygerjesztő édességekről, a forralt bor és a puncs fenséges íz világáról, meg persze a sült gesztenyéről, ami karácsonyi hangulatot idézett elő.

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy egyszer menjen el Bécsbe. Ha céltalanul kóborolnak, a császárváros utcáin az adventi vásár idején, ne hagyják ki a vásárokat. A bécsi belváros pedig minőségi és látványos sétát ígér azoknak, akik nem csak a vásár hangulatára kíváncsiak.

Hegedűs Hanna 12.E
Diószegi Sámuel Szakközép- és Szakiskola

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tanárok utolsó munkanapja, Záró nevelőtestületi értekezlet

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet (10:00 óra)

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet 8 órától

28.
JÚN.

Igazgatói elemzés, intézkedési terv küldése.

28.
JÚN.

Tanévzáró ünnepély

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

28.
JÚN.

Tanévzáró nevelőtestületi értekezlet

28.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE