TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A finn példa ragadós?

2018. 05. 03. 16:29 | HÍREK

Játssz jól, élj szeretetben!: ezzel a jelmondattal érkezett szerdán finn vendég a seregélyesi baptista általános iskolába.


Ezúttal az autósok kénytelenek voltak a közeli utcában parkolni, mert egy finn zászlóval feldíszített kamion foglalta el a Seregélyesi Baptista Általános Iskola parkolóját. A jármű előtt egy nálunk kevéssé ismert, leginkább a jégkoronghoz hasonlító játék pályája foglalta el a területet. Hogy miért, arról Jánosi Ferenc, a Magyar Pünkösdi Egyház ifjúság- és családsegítő szolgálatának misszióvezetője, a program szervezője beszélt.

– Finn vendégünk, Leevi Ahopelto az ország több pontján tartott már eddig előadásokat, a roadshow Fejér megyei helyszíne pedig a seregélyesi intézmény, ahol tárt karokkal és szeretettel fogadtak minket. Az előadások legfontosabb célja a megelőzés és annak bemutatása, miért fontos az egymásra való odafigyelés, a csapatmunka, a másik lelki finomságainak felismerése és személyiségének tiszteletben tartása. Ez a szemlélet a mai világban különösen hasznos ahhoz, hogy a fiatalok felismerjék a valódi értékeket. Mindezt egy Finnországban ismert játék bemutatásával vezettük be, hogy a sportos életmód fontosságára is felhívjuk a figyelmet.

A vendégek ezért „floorball” felszereléssel érkeztek, amely sportág kísértetiesen hasonlít a jégkoronghoz, de nem kell hozzá sem jég, sem pedig korcsolya. A seregélyesi csapatok egymás után váltották egymást a pályán egészen addig, amíg meg nem kezdődött Leevi Ahopelto műsora. De nem csak a vendég tanácsait hallgathatták meg a diákok, kollégája, Fülöp Hajnalka az online világ veszélyeiről is tartott előadást a fiataloknak.

– A legtöbb diák ma fél a jövőtől, s ezen változtatni szeretnénk – folytatta Jánosi Ferenc. – Arról is szólni kell ez alkalommal, hogy a Biblia tanításai nem csak az idősebbeknek, hanem a fiataloknak is „térképet” kínál az élethez.

Az együttműködés mindenesetre kiváló, ezért cél az is, hogy idővel megosszák a finn oktatási modell tapasztalatait a seregélyesi pedagógusokkal. Sajtos József igazgató nyitott arra, hogy átvegyék mindazt, ami hasznos és alkalmazható a finnek „diákközpontú” módszereiből. A program szervezői egyébként országos keresztény és oktatási vezetőkkel is egyeztettek a finn modell megismertetéséről, az „életkészségek” fejlesztéséről.   

 ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Indulj el egy úton… vetélkedő meghírdetése

24.
OKT.

Pályaválasztási szülői értekezlet 8.évfolyamon

24.
OKT.

Megoldjuk értekezlet

24.
OKT.

Reformáció napja (10.31.)

24.
OKT.

Temetőlátogatás, elhunyt diákjaink, kollégáink sírjának felkeresése

25.
OKT.

Reformáció napja

25.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE