X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Tiszteletadó események híre Tiszaszalkáról 

2017. 10. 22. 17:46 | HÍREK

A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő tiszaszalkai Hétvezér Baptista Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskolában két fontos esemény is volt a közelmúltban. 

Az aradi vértanúkról  idén a 7/a osztályosok tartották az iskolai szintű megemlékezést. Előadásukban felelevenítették a szabadságharc bukása utáni megtorlás eseményeit, az aradi vértanúk és gróf Batthány Lajos mártírhalálának körülményeit. Ezután minden évfolyam az iskolánk udvarán telepített aradi fasorhoz vonult leróni tiszteletét és kegyeletét. Itt minden osztálynak van egy aradi vértanúról elnevezett fája, amit egész évben gondoz, majd a következő tanévben átadja az alatta járó évfolyamnak. Így felmenő rendszerben, minden évfolyam közelebbről is megismerkedik a vértanúk életútjával, és egész évben őrzi, ápolja emléküket!

A Magyar Református Egyház és a Magyarországi Baptista Egyház közös szervezésében, az 500 éves reformáció tiszteletére, az iskola felsős tanulóinak egy csoportja vallástörténeti kiránduláson vett részt Vizsolyban. A kirándulás megszervezésében nagy segítséget nyújtott Rácz Róbert és Bogáti Attila református lelkész, illetve Papp Dániel baptista lelkész és Pappné Major Krisztina baptista hitoktató. A gyerekek Daruka Mihály segítségével, a korabeli nyomdászati viszonyok megismerésével, egy interaktív óra keretében kinyomtatták az eredeti biblia egyik oldalát. Vidáman, élményekkel gazdagon tértek haza. Köszönet érte az egyházaknak!

 

 

 

 

 

 

 

 


 


KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Minden jó adomány és minden ajándék felülről van, a világosság Atyjától száll alá, akiben nincs változás, még árnyéka sem a változásnak.""
(Jakab levele 1,17)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Az általános iskola értesítést küld a Köznevelési /Szakképzési hídprogramba történő javaslatról

17.
JÚN.

Szóbeli vizsga – érettségi – középszint

17.
JÚN.

11.évfolyam - mellékszakképesítés vizsgák

17.
JÚN.

Szóbeli érettségi vizsgák

17.
JÚN.

Osztályozó konferencia (08:00 óra)

17.
JÚN.

Szakmai gyakorlat

17.
JÚN.

Napközis tábor/1.

17.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE