X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Országos könyvtári napok

2017. 10. 10. 13:15 | HÍREK

Az Országos Könyvtári Hét keretein belül október 2-tól 8-ig a kótaji István Király Baptista Általános Iskola alsó tagozatos tanulói számára lehetőség nyílt a programsorozat két rendezvényén is részt venni a községi könyvtárban.

Az eseménysorozat idén Bartók Bélát idézve a „csak tiszta forrásból” összefoglaló címet kapta. A „tiszta forrás” környezetünk szépségeinek védelmére és megbecsülésére is utal. Fontos, hogy gyermekeinkben erősítsük a környezet iránti szeretet igényét. Talán így jobban odafigyelnek arra. Ha velük együtt keressük azokat a lehetőségeket, amelyekkel naponta tehetünk közvetlen környezetünkért, életünk szebb, tartalmasabb és egészségesebb lehet.

Sas Lajos író a lányával, Ildikóval, nyűgözte le tanulóinkat. A természetben élő állatok és növények iránti tisztelettel, interaktív módon mutatták be a Csillaghúr és barátai című mesekötetet. A próza, a zene, a mozgás ötvözése magával ragadta a gyerekeket. Az állatszereplőket szimbolizáló bábok az apróságok kezén, fején megelevenedtek. A dalok refrénjét különböző ritmushangszerek kíséretével együtt énekelték az előadókkal. Szókincsük bővült a hangkeltő eszközök megnevezésével.

Az egészséges életmód fontossága Víg Balázs író Rettegő fogorvos című könyvének bemutatásával hívta fel a gyerekek figyelmét. Ki látott már olyan fogorvost, aki fél a betegtől? Milyen a helyes fogápolás? A főszereplő, Fognyűvő doktor, s a valóságos, tapintható fogorvosi eszközök is hozzájárultak ahhoz, hogy oldják a félelmet, amit tévesen táplálunk a fogorvossal szemben.

Ezek a rendhagyó könyvtári órák erősítették tanulóinkban a természet iránti szeretetet, az egészséges életmód s az igényes kultúra iránti vonzalmat.


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tanárok utolsó munkanapja, Záró nevelőtestületi értekezlet

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet (10:00 óra)

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet 8 órától

28.
JÚN.

Igazgatói elemzés, intézkedési terv küldése.

28.
JÚN.

Tanévzáró ünnepély

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

28.
JÚN.

Tanévzáró nevelőtestületi értekezlet

28.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE