TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Nagyszerű siker a RobotChallenge 2016 világversenyen

2016. 03. 16. 08:44 | HÍREK

Bécs – A RobotChallenge 2016 nyílt robotika világverseny Lego Sumo kategóriájának első három helyén magabiztos teljesítménnyel a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata által készített és programozott magyar robotok végeztek, így a dobogó mindhárom fokát magyar csapat foglalhatta el.

 

Idén 39 országból több mint 800 versenyzővel összesen 645 robot vizsgázott a bécsi RobotChallenge 2016 elnevezésű világversenyen. A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata két versenyszámban összesen hét robottal érkezett a március 12-én és 13-án megrendezett eseményre.  A Lego Sumo kategória a kihívás legnépszerűbb versenyszáma volt az idei évben, összesen 141 szumó robot vett részt a küzdelmekben. (A szumó robotok szerkezetükre, szenzorjaikra és programozásukra hagyatkozva, autonóm módon, emberi beavatkozás nélkül küzdenek egymással.) A magyar csapat által készítettöt szumó robot közül három csoportelsőként, kettő csoportjának a második helyén jutott az egyenes kieséses rendszerű döntőbe, melyet két ágra osztva rendeztek meg a szervezők.

 

A kedvezőtlen sorsolás következtében a döntő egyik ágán négy, a másikon egy robotunk küzdhetett a legjobb négy közé kerülésért. A döntő első ágán kiemelkedő teljesítménnyel sikerült mindkét helyet megszereznünk a legjobb négybe kerülésért vívott mérkőzéseken, a második ágon lévő egy robotunk szintén magabiztos győzelmekkel kvalifikálta magát a legjobb négy közé. A négyes döntőben a legjobb kettő közé kerülésért a 2-Bit-2 nevű robotunk búcsúztatta olasz ellenfelét, a másik ágon „házi” versenyünkben a 2-Bit-1 elnevezésű robotunk jutott a döntőbe. A harmadik helyezésért zajló küzdelemben a NiceDroid nevű robotunk  szintén legyőzte olasz ellenfelét.

 

Végül a világverseny Lego Sumo kategóriájának első három helyén magabiztos teljesítménnyel a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata által készített és programozott magyar robotok végeztek, így a dobogó mindhárom fokát magyar csapat foglalhatta el.

 

A Line Follower Lego versenyszámban a robotok az F1-es pályák kicsinyített másolatán versenyeznek, gyorsasági futamok során. Az 59 robot nemzetközi mezőnyében robotunk a döntőbe jutott, ahol végül a legjobb 8 közé jutva zárta a versenyt.

 

A csapat tagjai: ifj. Abán Csaba, Jakab Ágnes, Léka Patrícia, Papcsák Nóra Annamária, Poór Lili.  Felkészítőjük Abán Csaba volt.

 

Gratulálunk a csapatnak a nagyszerű teljesítményhez!


A versenyre való felkészüléshez az Új Európa Alapítvány (MOL Tehetségtámogató Program 2015 Művészet-tudomány Kategória) pályázati támogatása is hozzájárult, melyből az Országos Baptista Robotika Csapat a felkészüléshez eszközöket vásárolt.
ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Október 23 megemlékezés

23.
OKT.

A Kossuth iskola műsora a városi ünnepen

23.
OKT.

Indulj el egy úton… vetélkedő meghírdetése

24.
OKT.

Pályaválasztási szülői értekezlet 8.évfolyamon

24.
OKT.

Megoldjuk értekezlet

24.
OKT.

Reformáció napja (10.31.)

24.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE