X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Megemlékezés a reformáció 500. évfordulójáról

2017. 10. 31. 21:02 | HÍREK

A Kossuth Lajos Baptista Általános Iskola és Kollégium 2017. október 19-én emlékezett, és ünnepelte a reformáció 500. évfordulóját. Mindössze három éve lett az iskolai ünnepségek része a reformációra való megemlékezés. 

Az iskola felső tagozatos diákjai részvételével és ünnepi műsorával zajlott az esemény. Radics Zoltán igazgató ünnepi gondolatai után az 5. a osztály tanulói, Földesné Keresztes Marianna igazgatóhelyettes vezetésével egy evangéliumi eseményt, az ötezer ember megvendégelését vitték színpadra és játszották el. Szidey Kiara 8. c osztályos tanuló Lukátsi Vilma Wittenberg című versén keresztül elevenítette fel azt a bizonyos októberi reggelt, amikor Luther kitűzte 95 tételét. Az énekkar Janó Valéria tanárnő segítségével négy, az alkalomhoz illő énekkel emelte az ünnepség lelkiségét.

Ünnepségünk vendége volt Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, aki a reformáció személyes vonatkozásait hangsúlyozta beszédében. Honnan kap erőt az a fiatal, aki elveszíti szüleit, és a hallását, de mégis boldog és teljes életet tud élni? Honnan kap erőt az a fiatal, aki a libanoni háborúban elveszíti fél karját és mégis sugárzik róla Isten jelenléte? A válasz abban a bibliai kijelentésben van, melyet a reformátorok is megtaláltak Isten Igéjében, miszerint „az igaz ember hitből él”.

 

Bögös Jenő, iskolalelkész


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Második idegen nyelv választás előzetes felmérés

19.
NOV.

J-Ly megyei döntő

19.
NOV.

Hálaadásról megemlékezés

19.
NOV.

Ifjú zenebarátok világnapja: Filharmónia Ifjúsági Hangversenyek 2. bérleti előadás

19.
NOV.

Szalagavató bál

20.
NOV.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE