TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Majális

2017. 05. 16. 20:33 | HÍREK

A Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnáziumban ebben az évben is megrendezték a már hagyományosnak mondható majálist. 

Természetesen a programunk első részében feldíszítettük a májusfánkat, mely a tavasz, a természet újjászületésének a szimbóluma. Régen a legények csoportokba verődve, május elsejére virradva, éjszaka állították fel a májusfát annak a leánynak, aki tetszett nekik, és ezt a falu tudtára akarták adni.

A bevezető történet után kezdetét vette a főzőverseny, mely nagy népszerűségnek örvend tanulóink között. Az idén pincepörköltet főztünk az „Újházi” tyúkhúsleves helyett. Hat csapat versengett az értékes nyereményekért, amit az évzárón kapnak meg az érdekeltek. A főzés sikerességét jelzi, hogy a verseny végére kiürültek a bográcsok és senki sem ment haza úgy, hogy ne kóstolta volna meg a „remekműveket”.

Eközben az udvaron folytatódott a hagyományőrzés. Kézműves foglalkozásokkal mutatták be a mestereink a szakmák minden csínját-bínját. A szövés, varrás, kosárfonás, faművesség mind olyan mesterség, melyet már dédapáink is szorgalmasan gyakoroltak. Nem maradhatott el a hennázás mellett a kürtőskalács sütése sem, mely ízelítőt adott a kézzel készített finomságok elkészítéséről. Cukrászaink sütemények elkészítésével kápráztatták el a nagyérdeműt, míg a szakácsok láthatatlanul utántöltötték a fogyni látszó ételeket.

A tornateremben a sportolási lehetőségeknek hódolhattak az érdeklődők, míg az udvaron a kötélhúzás örvendett nagy népszerűségnek. Természetesen tanáraink sikere előre borítékolható volt, hiszen hasizmaink közötti különbség zongorázhatónak tűnt. Az idő is mellénk állt és a végén mindenki elégedetten tett fogadalmat arra, hogy jövőre folytatjuk, veletek, ugyanitt…

 


ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Indulj el egy úton… vetélkedő meghírdetése

24.
OKT.

Pályaválasztási szülői értekezlet 8.évfolyamon

24.
OKT.

Megoldjuk értekezlet

24.
OKT.

Reformáció napja (10.31.)

24.
OKT.

Temetőlátogatás, elhunyt diákjaink, kollégáink sírjának felkeresése

25.
OKT.

Reformáció napja

25.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE