X

TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

Kapni jó, de adni még jobb!

2013. 11. 25. 22:01 | SULI BLOG - DIÁKOK ÍRÁSAI

A Baptista Szeretetszolgálat idén is megszervezte a cipős doboz akcióját, melyben a Diószegi Sámuel Szakközép- és Szakiskola is lelkesen részt vett. Szinte az iskola minden tanulója, tanárai és dolgozói is részt vettek ebben a gyűjtésben.


A cipős doboz akció lényege az, hogy a dobozokkal a rászoruló gyerekeknek okozzunk minél nagyobb örömet. Egyszerű volt a dolog, hisz nem kellett más, mint cipős doboz, színes csomagoló papír, pár apróság, amivel megtöltjük a dobozt és a szeretet, mellyel a rászoruló gyerekeknek karácsonykor mosolyt csalhatunk az arcukra. Mindenki nagy örömmel hozta fel a régi, de már nem használt jó állapotban lévő játékait, plüssállatait, ruháit és könyveit. A csomagokban nem lehetett belerakni agresszióra késztető, veszélyes dolgokat, mint például kés, pc játékok, tükör, játék pisztoly. Romlandó dolgokat sem tartalmazhatott, például konzerv, gyümölcs ilyesmik, ezek a kikötések persze érthetőek voltak. A dobozokat jól körbe kellett ragasztani vagy átkötni, hogy a szállításkor ne nyíljanak szét. A külsejére pedig rá kellett írni, hogy kinek szánjuk a csomagot, például 13 éves lánynak vagy fiúnak. Bele lehetett még tenni fényképet vagy üdvözlőlapot, pár sor jókívánsággal. Az iskolában rengeteg doboz gyűlt össze, melynek nagyon örült a Baptista Szeretetszolgálat és persze az iskola is díjazta, hogy milyen segítőkészek a diákok. Véleményem szerint ebben a gyűjtésben sok embernek részt kellene vennie, hisz a tudat, hogy segíthetünk egy rászoruló gyermeken, örömmel tölthet el bennünket, mert jót cselekedtünk.
Nálam ez a mondat mindig is a legelső helyen fog állni: Kapni jó, de adni még jobb!

Hegedűs Hanna 12.E
Diószegi Sámuel Szakközép- és Szakiskola
Felkészítő tanár: Dr. Dósáné Gargya Tünde

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Tanárok utolsó munkanapja, Záró nevelőtestületi értekezlet

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet (10:00 óra)

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet 8 órától

28.
JÚN.

Igazgatói elemzés, intézkedési terv küldése.

28.
JÚN.

Tanévzáró ünnepély

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

28.
JÚN.

Tanévzáró értekezlet

28.
JÚN.

Tanévzáró nevelőtestületi értekezlet

28.
JÚN.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE