TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

III. Országos Bibliaismereti Verseny

2018. 03. 26. 17:39 | HÍREK

Az István Király Baptista Általános Iskolában idén 3. alkalommal került megrendezésre a húsvéti készülődés közepette az Országos Bibliaismereti Verseny. A kétfordulós levelezős megmérettetés után 14 település 59 csapata mérte össze tudását, ahová csakis a legjobbak kerülhettek be.

 

A verseny nem titkolt célja az volt, hogy rávegyük a mai fiatalokat arra, hogy minél gyakrabban és minél nagyobb kedvvel vegyék kezükbe a Szentírást. Úgy véljük, hogy ehhez az egyik legjárhatóbb út, hogy különféle feladatokat kellett megoldaniuk a gyerekeknek, amihez forgatniuk kell a Bibliát.

Böjte Csaba gondolatai megfogalmazzák törekvéseink lényegét :

„Olvass, tanulj, csodálkozz rá a környezetedre, ne vessz el a mindennapok parttalan csevegésében, önnön léted fenntartásának szolgálatában! Szeretettel biztatlak, nézz körül, mert bármerre nézel is, ismeretlen csodákhoz vezető ösvények nyílnak meg előtted!”

A diákoknak, mint minden évben, most is változatos, érdekes, kompetencia alapú, életkoruknak megfelelő feladatokat kellett megoldaniuk, melyekhez kreativitásra, logikus gondolkodásra egyaránt szükségük volt. A közel 250 versenyzőnek nem csupán elméleti tudásáról kellett számot adnia. A szervezők a feladatok összeállítása során nagy hangsúlyt fektettek a szép, kifejező beszédre, szövegalkotásra. Munkájukat a modern technika eszközei is segítették. A versenyzők felkészültsége példaértékű volt, mely a felkészítő hitoktatók lelkiismeretes munkáját dicséri.

Az eredményhirdetésig a vendégeknek lehetőségük nyílt megtekinteni a „Húsvét, örök legenda, drága zálog” mottójú rajzpályázatunkra érkezett alkotásokat, melynek témája a virágvasárnap volt. A legjobbnak ítélt pályaművekből kiállítást rendeztünk be, mely iskolánk legékesebb díszéül szolgált. Hagyományainkhoz híven a versenyző gyerekek különböző kézműves foglalkozásokon vehettek részt. Reméljük, hogy a vidám, ötletes könyvjelzők és szívecskék hasznosak is lesznek, s a diákok kedvenc könyveinek ékeként őrzik versenyünk emlékét. 

A záró ünnepségen egy dramatizált történetet adtak elő 6.-os diákjaink és pedagógusaink, melynek címe: Márton, a foltozóvarga. A tanár-diák együttműködésen alapuló bibliai történet hűen tükrözte iskolánk szemléletét, miszerint a „Baptista iskola több mint iskola.” A színdarab mondanivalója, hogy minden emberi élet értékes, bár nehézségekkel teli. Ennek az üzenetnek a lényege eljutott a jelenlévők szívéig.

Köszönjük a rendezvényen résztvevőknek, hogy jelenlétükkel emelték a verseny színvonalát.

 

az István Király Baptista Általános Iskola nevében

                                                                                    Ruskáné Fintor Mária

                                                                                        igazgató

 

KERESÉS:
OK

Heti jó hír

""Bizony mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a hegynek itt, menj innét oda, odamegy, s nem lesz nektek semmi lehetetlen.""
(Máté evangéliuma 17,20)

CSATORNÁK

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Oviba Hívogató

19.
MÁRC.

Látogatás a Goethe intézetbe

19.
MÁRC.

2018-as kompetenciamérés összegzése, elemzése

20.
MÁRC.

Szülői értekezlet (17:00-19:00 óra) + fogadó óra (16:00 óra)

20.
MÁRC.

Kiscsillag születik- iskolai ének, karaoke verseny

20.
MÁRC.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE