TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A XXV. Közép-pesti Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyről

2017. 04. 28. 19:43 | HÍREK

Április 7-én rendezett versenyt hat kerület általános és középiskolás tanulóinak a kőbányai Merkapt Sportközpontban a Közép-pesti Katasztrófavédelmi kirendeltség. Az eseményen részt vettek a Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Kövessi Erzsébet Baptista Szakközépiskola, Szakgimnázium és Gimnázium diákjai is.


A felkészülésben segítette tanulóinkat a IX. kerületi Tűzoltóság, ahol kétszer is fogadtak bennünket és gyakorolhattunk. Megtanultuk, hogyan kell összeszerelni a különböző tömlőket és a sugárcsövet. Építettünk homokzsákokból nyúlgátat és ellentartó medencét, megismerkedtünk a tűzoltóautó felszereléseivel. Megtanultunk háromféle kötélkötési technikát, amelyeket mentési helyzetekben használnak.

Kémia órákon hasznos lehet a WAX-katalógus ismerete, használata, melyből a különböző veszélyes anyagok tulajdonságait kereshetjük ki.

A verseny folyamán egészségügyi ismereteinkről is számot kellett adni: hogyan látunk el egy csonttörést, mi a teendő égési sérüléskor. Fel kellett ismerni az ájult, vagy eszméletlen beteget és elsősegélyben kellett részesíteni. A felkészülés fontos része volt az újraélesztés alkalmazása is. Beöltöztünk vegyvédelmi ruhákba, megtanultuk, mi is az a kimenekítési csomag. Már felismerjük a légiriadó és katasztrófariadó szirénájának hangját.

Külön állomáson kérték számon elméleti ismereteinket. Kiegészítő programokról is gondoskodtak a rendezők: meghívták a Magyar Honvédséget, a honvédek megmutatták az általuk használt igazi fegyvereket, védőfelszereléseket. A célbalövés nem mindenkinek sikerült, de a lőlapot emlékbe hazavihettük.

A büntetés-végrehajtás munkatársai megmutatták, milyen trükkökkel csempésznek ki-be a börtönökbe különféle eszközöket a családtagok, az érintettek. A Mezőőrség segített a védett állatok fel- és megismerésében. Sajnos egész nap lógott az eső lába, 4-5 foknál nem volt melegebb. Ettől függetlenül jövőre is felkészülünk és tervezzük a versenyen való indulást.

Az idei jól sikerült, harmadik helyezést értünk el.

 


 

ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK

Indulj el egy úton… vetélkedő meghírdetése

24.
OKT.

Pályaválasztási szülői értekezlet 8.évfolyamon

24.
OKT.

Megoldjuk értekezlet

24.
OKT.

Reformáció napja (10.31.)

24.
OKT.

Temetőlátogatás, elhunyt diákjaink, kollégáink sírjának felkeresése

25.
OKT.

Reformáció napja

25.
OKT.
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE