TÖBB MINT ISKOLA!
Bejelentkezés
?
BELÉPÉS

A finn példa ragadós?

2018. 05. 03. 16:29 | HÍREK

Játssz jól, élj szeretetben!: ezzel a jelmondattal érkezett szerdán finn vendég a seregélyesi baptista általános iskolába.


Ezúttal az autósok kénytelenek voltak a közeli utcában parkolni, mert egy finn zászlóval feldíszített kamion foglalta el a Seregélyesi Baptista Általános Iskola parkolóját. A jármű előtt egy nálunk kevéssé ismert, leginkább a jégkoronghoz hasonlító játék pályája foglalta el a területet. Hogy miért, arról Jánosi Ferenc, a Magyar Pünkösdi Egyház ifjúság- és családsegítő szolgálatának misszióvezetője, a program szervezője beszélt.

– Finn vendégünk, Leevi Ahopelto az ország több pontján tartott már eddig előadásokat, a roadshow Fejér megyei helyszíne pedig a seregélyesi intézmény, ahol tárt karokkal és szeretettel fogadtak minket. Az előadások legfontosabb célja a megelőzés és annak bemutatása, miért fontos az egymásra való odafigyelés, a csapatmunka, a másik lelki finomságainak felismerése és személyiségének tiszteletben tartása. Ez a szemlélet a mai világban különösen hasznos ahhoz, hogy a fiatalok felismerjék a valódi értékeket. Mindezt egy Finnországban ismert játék bemutatásával vezettük be, hogy a sportos életmód fontosságára is felhívjuk a figyelmet.

A vendégek ezért „floorball” felszereléssel érkeztek, amely sportág kísértetiesen hasonlít a jégkoronghoz, de nem kell hozzá sem jég, sem pedig korcsolya. A seregélyesi csapatok egymás után váltották egymást a pályán egészen addig, amíg meg nem kezdődött Leevi Ahopelto műsora. De nem csak a vendég tanácsait hallgathatták meg a diákok, kollégája, Fülöp Hajnalka az online világ veszélyeiről is tartott előadást a fiataloknak.

– A legtöbb diák ma fél a jövőtől, s ezen változtatni szeretnénk – folytatta Jánosi Ferenc. – Arról is szólni kell ez alkalommal, hogy a Biblia tanításai nem csak az idősebbeknek, hanem a fiataloknak is „térképet” kínál az élethez.

Az együttműködés mindenesetre kiváló, ezért cél az is, hogy idővel megosszák a finn oktatási modell tapasztalatait a seregélyesi pedagógusokkal. Sajtos József igazgató nyitott arra, hogy átvegyék mindazt, ami hasznos és alkalmazható a finnek „diákközpontú” módszereiből. A program szervezői egyébként országos keresztény és oktatási vezetőkkel is egyeztettek a finn modell megismertetéséről, az „életkészségek” fejlesztéséről.   

 ESEMÉNYNAPTÁR
KÖVETKEZŐ ESEMÉNYEK
ESEMÉNYNAPTÁR
Az alábbi naptárban tudja kiválasztani egy adott naphoz tartozó eseményt. A hónapok között a nyilak segítségével tud lépkedni.
ÖSSZES ESEMÉNY

INTÉZMÉNYEINK

ELÉRHETŐSÉGEK

BAPTISTA NEVELÉS - OKTATÁS

1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 57.

Telefon: +36 1 381 0537
Fax: +36 1 381 0536

E-mail: fenntarto kukac baptistaoktatas pont hu

Web: www.baptistaoktatas.hu

© 2013 BAPTISTA SZERETETSZOLGÁLAT
DESIGN és FEJLESZTÉS: RELATIVE